3 UURKES VURRAF

De door “Omroep Brabant” populaire opening van de carnaval op de vrijdagmiddag van 15:00 uur tot en met 18:00 uur gaat ook dit jaar door. Vanuit een grote feesttent op het stadhuisplein van Eindhoven wordt daar het feest der feesten geopend. Kun je daarvoor geen kaartjes bemachtigen, of wil je het gewoon dichter bij huis vieren in een gezellige, gemoedelijke sfeer, met andere leden van jou (sport)vereniging, met vrienden/bekenden en/of collega’s, kortom met andere mensen…. Vanaf 14:30 uur zal het X Sportcafé, Lange Trekken 34 te Bladel voor iedereen gratis toegankelijk zijn, om de live uitzending en de opening van dit populaire carnavalsfeest met ons mee te vieren. De beelden verschijnen op onze TV Schermen, en de muzikale feestklanken klinken uit onze speakers. Tot dan! Opgave voor dit evenement is niet nodig.

SPORTBALLENBAL CARNAVALESK X SPORTCAFÉ       

Miriam en Christian zijn in 2019 gestart met het organiseren van het X Sportcafé Sportballenbal Carnavalesk. De eerste editie was gelijk een groot succes voor herhaling vatbaar. De gezelligheid was op deze vrijdagavond super, waarbij diverse (sport)verenigingen samenkwamen en in de vorm van diverse spellen de carnaval 2019 destijds inluidde.

Het jaar daarop was de animo helaas iets minder. Er was iets in aankomst “Covid 19” waardoor vele mensen een beetje afhoudend het feestgedruis tegemoet traden. In 2021 en 2022 ging het Sportballenbal door dezelfde oorzaak niet door. Carnaval was in heel Nederland, carnaval niet meer. Gelukkig was dit tijdelijk Maar nu, in 2023 gaan we weer feesten met zijn allen!!! En jij kan daarbij zijn, en gratis meedoen!

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Het X Sportcafé is al vanaf ’s middags geopend, voor het 3 uurkes vurraf festijn. Om 20:11 uur willen we gaan starten met het Sportballenbal. Diverse spellen zullen de revue gaan passeren, met als hoofddoel gezelligheid met zijn allen. Ieder deelnemend team (Minimaal 5 personen) gaat de sportieve strijd aan. Voorheen was er één hoofddeelnemer, welke een vereniging vertegenwoordigde, nu gaan we strijden met kleinere groepjes waardoor er meerdere teams kunnen deelnemen. Ieder team krijgt vragen te beantwoorden waarmee punten te verdienen zijn. Er zal een rode-draadspel gespeeld worden. Ieder team ontwerpt haar eigen joker welke tijdens een spel kan worden ingezet, en zo de punten voor dat spel verdubbelt worden. Als team ga je ook een optreden verzorgen in de vorm van de X Sportcafé playbackshow. Er dienen attributen verzameld te worden, en er wordt door de organisatie momenteel hard gewerkt om een mysterie-Guest te strikken. Tevens zal ook de welbekende shotjes-raad-ronde de revue passeren. Kortom meedoen!!!

DEELNEMEN?

Schrijf nu in met jou (Sport)team, vriendengroep, familie, collega’s, buurtvereniging enz. enz. Deelname is gratis! Gezelligheid gegarandeerd. Inschrijven voor het X Sportcafé Sportballenbal kan tot en met vrijdag 10 februari 2023. Dit zodat wij als organisatie weten waar we rekening mee dienen te houden, maar ook voor de deelnemers zodat jullie de tijd hebben om een joker te maken, en jullie optreden te oefenen van de playbackshow. Deelname kan via een formulier wat u bij dit schrijven ontvangen heeft, via extra formulieren verkrijgbaar in het X Sportcafé of via onze website. Klik HIER!!! om nu in te schrijven.

 

JURY

De vorige twee edities kende dit evenement een jury bestaande uit 4 personen. Dat zal ook dit jaar zo zijn, echter zijn dit allemaal mensen van buiten Bladel, welke geen binding hebben met het Bladelse verenigingsleven. Het is daarmee niet “Ons kent Ons”.

PRIJZEN

Het is een carnavaleske avond waarbij gestreden wordt voor de sportiviteit, gezelligheid maar ook voor
een paar kleine prijzen. Er zijn bekers voor de nummers 1, 2 en 3. De organisatie streeft ernaar om
c.a. 0:00 uur de prijsuitreiking te verrichten.

 

 

 

ARTIESTEN

Na de prijsuitreiking zullen er een aantal artiesten (Maarten Verhees & Raymond Lückger) voor de aanwezigen optreden (misschien dat Christian zelf ook  nog wel een optreden verzorgd), zodat het nog net iets later gezellig blijft, wat dat het gezellig wordt staat eigenlijk al wel vast.

OPENINGSTIJD

Het X Sportcafé is deze vrijdag 17 februari 2023 geopend van 14:30 uur tot en met 2:00 uur.

TOT SLOT

Kom ’s middags samen met omroep Brabant en ons de carnaval openen, en schrijf je nu gelijk in voor het X Sportcafé Sportballenbal Carnavalesk. Je mag inschrijven met je eigen (Sport)team, maar ook gewoon met je eigen vriendengroep. Toegang voor beide evenementen en deelname aan het sportballenbal zijn gratis. En niet geheel onbelangrijk… Meedoen en/of erbij zijn, is belangrijker dan winnen! Alaaf!!!